Vorige Artikel 42 van 261 Volgende

.Drogo van Epinoy Heilige 51 cm gips

€ 95,00
Voorraad 1 stuk
Aantal

Drogo (heilige)

De heilige Drogo of Drago (Epinoy, 1102 - Sebourg, Valenciennes, 1186) was van Vlaamse adellijke afkomst. Hij voelde zich schuldig aan de dood van zijn moeder, bij zijn geboorte. Als 18-jarige verdeelde Drogo zijn bezittingen onder de armen en trekt 12 keer als pelgrim naar Rome. Hij loopt daarbij een afzichtelijke verwonding op en wordt gedurende 6 jaar schaapherder in de streek van Sebourg, bij Valenciennes. Daarna wordt hij kluizenaar en zou voor de rest van zijn leven zijn cel niet meer verlaten, ook niet bij brand. Hij overleefde alleen op water en de eucharistie.

Drogo bezat de gave der bilocatie, dit verwijst naar de kunst om op twee plaatsen terzelfder tijd aanwezig te zijn. Hij was schaapherder voor Elisabeth de la Haire en werd door getuigen gezien terwijl hij op het veld werkte en iedere zondag naar de mis ging.

Zijn feestdag is op 16 april. Drogo is de beschermheilige van Baume-les-Messieurs, Fleury-sur-Loire, van het vee, van de koffiehuishouders, vroedvrouwen, en van de geesteszieken, de verminkten, de doven, de wezen, de schapen, de schaapherders en wordt aanroepen tegen beenbreuken.

Gastenboek

  • 01-05-2019 - Aangenaam verrast! We zijn natuurlijk allemaal enorm verwend door de...  lees meer
  • 12-02-2019 - Beste Merxsancta, Ik heb de bestelling mogen ontvangen, het beeld...  lees meer
  • 06-02-2019 - Dank voor de Noveenkaars met de afbeelding van Gertrudis, de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2008 - 2019 Merxsancta / VII H. Sacramenten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel