Vorige Artikel 23 van 261 Volgende

.Bavo Allowin van Haspengouw 53 cm gips

€ 190,00
Voorraad 1 stuk
Aantal

Bavo Allowin van Haspengouw

Allowin van Haspengouw, ook Aldawin genoemd, beter bekend als de heilige Bavo (Haspengouw - Gent, 1 oktober 654), was een zoon van Pippijn I van Landen en dus een broer van de H. Gertrudis van Nijvel en de H. Begga. Allowin had een wilde jeugd: hij verkocht zijn personeel als slaaf.

Pas na het overlijden van zijn echtgenote, kwam hij tot bezinning onder de invloed van de H. Amandus, de raadsman van zijn moeder, die hem doopte. Hij trad in in het klooster, gesticht door Amandus (de latere Sint-Pietersabdij) en nam de naam Bavo aan. Bavo werd kluizenaar in een boom en nadien in een bos nabij de abdij.

Hoogstwaarschijnlijk verbleef hij langere tijd in Mendonk, bij Gent, waar hij door het bidden van een noveen tussen 1 en 9 oktober nog altijd wordt vereerd.

Na zijn dood kwam zijn verering op gang. Zijn lichaam werd overgebracht naar een kerk in Gent. Dit was aanleiding voor het stichten van een tweede monnikengemeenschap op korte afstand van de Sint-Pietersabdij. Later zou ze uitgroeien tot de Sint-Baafsabdij.

De feestdag van Bavo is 1 oktober

Gastenboek

  • 01-05-2019 - Aangenaam verrast! We zijn natuurlijk allemaal enorm verwend door de...  lees meer
  • 12-02-2019 - Beste Merxsancta, Ik heb de bestelling mogen ontvangen, het beeld...  lees meer
  • 06-02-2019 - Dank voor de Noveenkaars met de afbeelding van Gertrudis, de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2008 - 2019 Merxsancta / VII H. Sacramenten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel