Vorige Artikel 134 van 255 Volgende

Heilige Dr. Jose Gregorio Hernndez 31 cm

€ 125,00
Voorraad 1 stuk
Aantal

De dienaar van God

(October 25, 1864 - June 29, 1919) (25 oktober 1864-29 juni 1919)

Dr Hernandez was een Venezolaanse arts. . De zoon van Benigno Hernandez Manzaneda en Josefa Antonia Cisneros Mansilla, werd hij geboren in het dorp Isnotu, Trujillo, Venezuela op 25 oktober 1864.  Na het behalen van zijn medische licentie in 1888, reisde hij naar Frankrijk voor verder onderzoek op het gebied van bacteriologie, pathologie, microbiologie, en histologie. Bij zijn terugkeer naar Venzuela in 1891, werd hij professor in de geneeskunde aan de Universidad Central de Venezuela en was een van de oprichters van de Venezolaanse Nationale Academie voor Geneeskunde. Een bekende diagnosticus en onderzoeker, hij verscheidene wetenschappelijke artikelen over geneeskunde publiceerde ook een boek over filosofie. Onder zijn medische ontdekkingen was het feit dat malaria, een gemeenschappelijke muggen overgedragen bloedziekte, de ontwikkeling in het latere leven van een hart-en vaatziekten symptoom genoemd angina pectoris verergert.

 Een religieus mens, Dr Hernandez werd tweemaal geroepen tot het priesterschap en reisde hij naar Italië voor religieuze opleiding in 1908 en 1913, maar elke keer dat zijn zwakke gezondheid gedwongen zijn terugkeer naar het seculiere leven in Venezuela, waar, als een "dienaar van God, "hij behandelde de armen gratis en kocht zelfs medicijnen voor hen op eigen kosten. Het was terwijl hij op weg om medicijnen te leveren aan de patiënt thuis in Caracas, Venezuela, dat hij werd geslagen en gedood door een auto op 29 juni 1919.  Hij was 54 jaar oud.

 Na zijn dood, zijn roem als een genezer en als een geestelijk assistent van artsen groeide. Zijn stoffelijk overschot wordt vereerd in de kerk van La Candelaria in Caracas, en zowel artsen en patiënten over de hele wereld hebben getuigd voor zijn voorbede bevoegdheden, met name voor diegenen die een juiste diagnose en genezing onder behandeling van een arts.

Het Vaticaan heeft gehoord van de woorden van het volk, en in 1949 het proces van heiligverklaring werd begonnen. In 1985, na meer bewijs van zijn wonderen werd gehoord, werd een andere officiële stap gezet in de richting van zijn heiligheid, en zo Dr Hernandez is nu bijna wordt verklaard een heilige van de Katholieke Kerk. Het lijkt waarschijnlijk dat ooit geheiligd, zal hij zowel een patroonheilige van de natie van Venezuela en een patroonheilige van medische studenten, diagnostici, artsen, en alle patiënten die de hulp van artsen voor genezing.

Gastenboek

  • 01-05-2019 - Aangenaam verrast! We zijn natuurlijk allemaal enorm verwend door de...  lees meer
  • 12-02-2019 - Beste Merxsancta, Ik heb de bestelling mogen ontvangen, het beeld...  lees meer
  • 06-02-2019 - Dank voor de Noveenkaars met de afbeelding van Gertrudis, de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2008 - 2019 Merxsancta / VII H. Sacramenten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel