Vorige Artikel 52 van 261 Volgende

.Gorg Preca van Malta

€ 75,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Heilige Gorg Preca van Malta

Terracotta 31 cm hoog

George Preca

De heilige George Preca (Valletta, 12 februari 1880 - Santa Venera (Malta), 26 juli 1962) was een Maltees geestelijke. Hij was afkomstig uit een groot gezin. Zijn vader was handelaar en gezondheidsinpecteur. George was in zijn jeugd ziekelijk en slechts door de voorspraak van de heilige Jozef zou hij een ademhalingscrisis hebben doorstaan. Al tijdens zijn seminariestudies stelde hij een regel op voor een gemeenschap van permanente diakens. In 1906 werd hij tot priester gewijd.

Na zijn priesterwijding ging hij het ruwe volk van de Maltese kusten onderwijzen. Hij verzamelde een groep jonge mannelijke catechisten rond zich om in 1907 in ¨¤amrun de Gemeenschap van de Christelijke Lering te vormen. Het motto van deze gemeenschap was M.U.S.E.U.M.: Magister Utinam Sequator Evangelium Universus Mundus! (Meester, dat de hele wereld het evangelie moge volgen!). De gemeenschap was opgericht om de bijbel en de theologie te onderwijzen aan leken en arbeiders. Het onderwijzen van arbeiders was zo revolutionair dat George van waanzin beschuldigd werd. Gemeenschapscatechesecentra werden echter in vele parochies geopend en in 1932 werden de Gemeenschap en zijn regel door de bisschop van Malta goedgekeurd.

Pater Preca onderwees en schreef in het Maltees, de taal van het gewone volk. Hij publiceerde 150 werken, van pamfletten tot boeken. Hij betoonde een bijzondere toewijding tot het mysterie van de incarnatie en was een geliefd prediker en biechtvader. Volgens sommigen was hij zelfs een genezer. De Gemeenschap werkt thans in centra in Malta, Australië, Soedan, Kenia, Peru, Groot-Brittannië, en Albanië.

In 2001 werd hij zalig verklaard door paus Johannes Paulus II, nadat een mirakel was opgetekend bij een lid van de Gemeenschap bij wie een onherstelbaar losgescheurde retina toch genas. De heiligverklaring door paus Benedictus XVI volgde in 2007.

Gastenboek

  • 01-05-2019 - Aangenaam verrast! We zijn natuurlijk allemaal enorm verwend door de...  lees meer
  • 12-02-2019 - Beste Merxsancta, Ik heb de bestelling mogen ontvangen, het beeld...  lees meer
  • 06-02-2019 - Dank voor de Noveenkaars met de afbeelding van Gertrudis, de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2008 - 2019 Merxsancta / VII H. Sacramenten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel